joi, 6 ianuarie 2011

Scapa de stres - 20 de reguli de viata

1. Ia o PAUZA de 10 minute la cel mult 2 ore de munca. Nu o folosi pentru a fuma, ci pentru a te gandi la tine.

2. Invata sa spui NU fara a te simti vinovat. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.

3. PLANIFICA-ti activitatea zilnica, dar lasa si intervale libere pentru orice neprevazut, constient fiind ca nu totul depinde de tine.

4. CONCENTREAZA-te pe rand asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte trecerea de la o activitate la alta tot te va obosi pana la urma.

5. Paraseste o data pentru totdeauna gandul ca esti INDISPENSABIL la locul de munca, acasa sau in grupul in care esti obisnuit sa traiesti. Realizeaza ca totul poate continua si fara tine.

6. Inceteaza sa te mai simti RESPONSABIL pentru placerile altora. Nu esti nici sursa tuturor dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.

7. CERE AJUTOR intotdeauna cand este necesar. Cauta insa sa-l ceri celor mai indicate persoane.

8. Separa problemele REALE de cele imaginare pentru a nu pierde timpul si a nu te stresa degeaba.

9. Cauta sa descoperi PLACUTUL in actiunile simple, cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta este tot ceea ce iti poate oferi viata.

10. Evita sa te invalui in NELINISTI si tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si actiune.

11. FAMILIA ta nu este tot una cu tine insuti. Ea poate fi stransa in jurul tau, poate constitui tot universal tau, dar nu se poate substitui tie.

12. Intelege ca PRINCIPIILE si convingerile RIGIDE pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii si evolutiei.

13. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care poti sa ai incredere si cu care sa poti VORBI DESCHIS. Nu te ajuta insa foarte mult daca aceasta persoana se afla departe.

14. Invata sa iti dai seama care este momentul propice pentru a parasi o activitate.

15. Nu cauta sa stii daca ai fost vorbit de rau si daca acest lucru se intampla nu te amari. Nici pe cei care te vorbesc de bine nu ii crede in totalitate.

16. Nu intra in competitie cu persoana cu care ai o relatie pentru a nu ajunge sa pierzi ce este mai important din aceasta.

17. RIGIDITATEA este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.

18. O ora de placere inlocuieste cu siguranta cel putin trei ore de somn pierdut. De aceea nu pierde ocaziile de a te DISTRA.

19. Incearca sa nu pierzi INTUITIA, CANDOAREA, CREDINTA

20. Concluzionand cele de mai sus: TU ESTI CEEA CE FACI DIN TINE.

preluat de pe ele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu