miercuri, 8 iunie 2011

Cocktail-uri racoritoare cu putine calorii

Cocktail-citronada cu lamaie verde
Ingrediente (pentru o carafa mare):
1 l apa minerala
500 ml suc proaspat de portocale
2 lamai
2 lamai verzi
2 piersici
Un mar verde
200 g de capsuni proaspete
2 linguri de indulcitor (zaharina)
Cuburi de gheata
Preparare: stoarce o lamaie, o lamaie verde si fa un piure din capsuni – la blender sau cu mixerul. Taie felii celelalte doua lamai, piersicile si marul si amesteca bine toate ingredientele, in afara de apa si gheata, pana se dizolva zaharul. Poti lasa mixtura la frigider cateva ore, amestecand-o cu gheata si apa minerala inainte de a servi cocktail-ul, pentru a pastra acidul apei si gustul proaspat.

Margarita non-alcoolica cu afine
Ingrediente:
O ceasca de afine (proaspete sau congelate)
O ceasca de suc natural de afine
150 ml apa minerala
2 cesti de cuburi de gheata
O lingura suc de lamaie verde
O lingura de helas de lamaie
O felie de lamaie
Sare
Preparare: amesteca gheata, afinele, sucul de afine, apa, helasul si sucul de lamaie intr-un blender, pana cand se omogenizeaza intreaga mixtura. Inainte de a servi, freaca buzele paharelor cu felia de lamaie, apoi preseaza-le intr-o farfurie pe care ai presarat sare. Toarna cocktail-ul in paharele astfel pregatite si savureaza aceasta margarita non-alcoolica!

Mojito fara alcool
Ingrediente:
Frunze de menta proaspata
70 ml de suc de lamaie verde
2 pahare de cuburi de gheata
2 pahare de apa tonica
3 linguri de miere sau de indulcitor
Preparare: mojito este unul dintre cele mai populare cocktail-uri pe timp de vara si il poti prepara rapid chiar la tine acasa, intr-o varianta cu mai putine calorii si mult mai sanatoasa. Tot ce ai de facut este sa amesteci ingredientele intr-un recipient si sa adaugi frunze de menta un pic zdrobite – dar nu foarte mult, intrucat isi pot pierde din aroma. Savureaza-l foarte rece si dintr-un pahar inalt, cu paiul!

Cocktail de socata
Ingrediente:
1 l de socata (naturala sau din sirop concentrat din comert)
2 cesti de apa minerala
2 pere bine coapte
Cateva frunze de menta proaspata
Preparare: mixeaza perele la blender sau cu mixerul, pana cand obtii o pasta dulce. Amesteca toate ingredientele intr-o carafa si adauga cateva frunze de menta proaspata, usor presate, pentru o aroma racoritoare.

Ice tea cu cirese
Ingrediente:
Doua cesti de cirese fara samburi
O mana de frunze de menta proaspata
5 lingurite de indulcitor
300 ml ceai verde
50 ml suc de lamaie
Preparare: pune intr-un recipient ciresele, frunzele de menta si indulcitorul si amesteca-le pana cand se formeaza putin suc. Adauga apoi restul de ingrediente, amesteca bine si serveste bautura cu un pai, pentru a nu fi nevoie sa o strecori.

Cocktail tropical cu capsuni si cocos
Ingrediente:
500 g capsuni proaspete
3 linguri suc de lamaie verde
200 ml suc de cocos (din nuca de cocos sau la cutie)
2 linguri de indulcitor (zaharina)
15 cuburi de gheata
Preparare: amesteca toate ingredientele intr-un blender, pana la omogenizarea completa, apoi serveste acest cocktail in pahare inalte, asezonate cu paie colorate – pentru o atmosfera cu adevarat estivala!