sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Casa verde (independentă energetic)



Cu aceşti bani, o companie se oferă să ridice de la zero o locuinţă care îşi acoperă singură tot necesarul de energie, utilizând resurse regenerabile pentru căldură, apă caldă şi electricitate.

Cu cel puţin 65.000 de euro puteţi avea o casă complet independentă energetic, care utilizează doar resursele regenerabile. Este preţul pe care îl pune la bătaie Birta Group, care va lansa astăzi pe piaţă o casă ecologică, ce îşi va produce singură necesarul de energie.

Modelul standard, de circa 65.000 euro, are 180 metri pătraţi, parter plus etaj, şi va fi dotat cu echipamente "verzi", care vor asigura necesarul de energie şi apă caldă pentru patru persoane.

Astfel, locuinţa are panouri solare, pentru apă caldă şi căldură, completate iarna de o pompă de căldură aer-apă, dar şi panouri fotovoltaice, pentru producerea de electricitate. Nu e necesar racordul la reţea, dar trebuie luată în calcul şi dotarea casei cu aparatură performantă.

Deşi are un design mai puţin obişnuit, "casa câştigă temperatură prin însăşi forma ei rotundă, modelul ales de noi este unul de viitor", ne-a declarat Ioan Birta, preşedintele Birta Group.

Termen de execuţie: o lună

El a adăugat că o astfel de casă poate fi ridicată la cheie în cel mult o lună, în funcţie şi de mărimea aleasă sau de îmbunătăţirile dorite - geamuri termopan triple, nu duble, izolaţie mai bună etc. De aceste lucruri, dar şi de consumul de energie estimat de client depinde preţul final, care poate urca şi la 90.000 euro.

În preţ intră toate echipamentele, aduse din Germania, şi montajul lor. Modelul este expus în zona Carrefour Militari.



sursa: evz.ro