joi, 3 februarie 2011

Machiajul natural: fiti frumoasa si sanatoasa!

Machiajul bio a inceput sa prinda aripi. Se dezvolta din ce in ce mai mult si numeroase marci au reusit sa propuna doritorilor o gama larga de produse. Aceste produse pe baza de ingrediente naturale sunt mult mai sanatoase pentru piele si contituie un mijloc de ingrijire a acesteia.

Machiajul bio, in tendinte
S-a terminat epoca bio? Nu, nu! Este timpul unui machiaj bio sau cel putin natural! Asta este moda! Chiar marile marci intra pe aceasta piata cu produse organice. Dar trebuie sa se sublinieze ca anumite produse, in ciuda numelui pe care il au – “cu musetel bio”, “gama bio” etc – nu sunt deloc bio, nici macar naturale. Unele recunosc ca sunt fondate pe o tehnologie care se inspira din produsele naturale. Gamele de produse sunt destul de mari si propun rujuri, glosuri, farduri pentru ochi, fond de ten, pudrele si blush-ul, anticearcane si alti corectori, linere, creioane de ochi si pentru buze, mascara, oje…

Avantaje pentru piele
Produsele de machiaj naturale sunt cele fara substante derivate din petrochimie (silicon, paraffina), care sunt oclusive, adica impiedica pielea sa respire formand un film gras pe piele. Ele nu contin nici solvanti, nici conservanti chimici, nici parfumuri sintetice, nici coloranti de sinteza. Ele sunt in general fara parabeni, PEG, SLS, SLES. Astfel riscurile de alergie sunt minimizate, mai ales in zonele sensibile, precum ochii.

Produse de machiaj mai bune pentru mediul inconjurator
Aceste produse nu sunt testate pe animale, nu sunt produse ce contin ingrediente animale, nu au dus la moartea nici unui animal. Pentru dezvoltarea durabila, machiajul natural are avantaje multiple: procedurile de productie sunt in general non-poluante si ingredientele folosesc resurse reciclabile. Ambalajele sunt biodegradabile. Companiile ce fabrica aceste produse includ deseori in prezentarea lor respectul in relatiile cu oamenii: mana de lucru platita corect, mai ales in tarile in curs de dezvoltare.

Ingredientele naturale folosite: adevarata ingrijire a frumusetii!
Pielea poate respira, nu este nici iritata, nici agresata, ba dimpotriva hranita, ingrijita, calmata, datorita ingredientelor de origine vegetala. Baza acestor produse nu este doar un suport pentru colorare, ci si de ingrijire adevarata. Uleiuri vegetale deseori bogate in vitamina E (nuci de macadamia, argan, germeni de grau, jojoba, galbenele, migdale dulci), ceruri vegetale, unt de karite pentu hranirea si calmarea pielii, ceara de albina antibacteriana si multe altele.

Agentii activi sunt de origine vegetale si ei: uleiuri vegetale ce contin vitamina E antioxidanta pentru pastrarea supletii si fermitatii epidermei, extractul de musetel care calmeaza pielea sensibila, uleiuri de morcovi bogat in vitamina A, rasina de acacia pentru mascara.

Cat despre coloranti, acestia sunt pigmenti naturali, deseori minerali: oxid de fier (nuante ce merg de la galben la brun), de mangan (brun inchis-negru), crom (verde), dioxid de titan (alb), ultramarin (albastru).

Si da, exista si ceva inconveniente
Fata de produsele de machiaj obisnuite, produsele naturale sunt mai putin performante in anumite directii, datorita ingredientelor folosite care nu le permit anumite performante tehnice:

* capacitatea de acoperire este inferioara, mai ales la fondurile de ten, dar cel putin se evita efectul de tencuiala.
* mascara si rujul rezistent la apa, respectiv la transfer nu exista in versiune naturala
* produsele de lunga durata nu exista
* durata de conservare este mai putin lunga,datorita faptului a nu au conservanti de sinteza.

Pentru cele cu adevarat curioase si interesate, va rog sa intrati aici pentru a avea mai multe informatii si date de la care sa porniti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu